Gedurende de periode van 22 tot 27 Januari 2019 zijn de Wereldjongerendagen gehouden in Panama. Uit de hele wereld zijn jongeren naar Panama gekomen om deel te nemen aan de WJD.

Onze voorzitter Wim Janssen is samen met zijn vrouw aanwezig geweest teneinde de Hollandse jongeren enthousiast te maken voor het werk van pater Roberto.
De voorzitter heeft ze toegesproken en flyers uitgedeeld in een poging blijvende belangstelling te kweken.

Ruim 45 Hollandse pelgrims (waaronder veel jongeren, bisschoppen – priesters en de adjunct ambassadeur van de Hollandse ambassade) hebben de projecten van Roberto bezocht.
Onder politie begeleiding kwamen zij met verschillende auto’s de finca van Roberto oprijden. Het was een zeer bijzondere gebeurtenis, waarbij een ieder zeer onder de indruk was van de armoede en bijzondere hulp door Roberto.

De Wereldjongerendagen was tevens aanleiding voor de Paus om zijn belangstelling te tonen naar deze gebeurtenis en de vele goede bijstand door hulpverleners waaronder de projecten van Roberto.

De Paus bij aankomst met de president van Panama en zijn vrouw.

Als een positief resultaat mag genoemd worden de uitnodiging op de Hollandse ambassade waarbij de adjunct ambassadeur, Jurriaan Middelhoff, heeft toegezegd te willen bemiddelen bij het zoeken naar nieuwe sponsoren. Aardige bijkomstigheid was het feit dat onze voorzitter Wim Janssen, de vader en opa van de ambassadeur, goede bekenden waren van Wim Janssen. De opa van de ambassadeur was parochiaan van de kerk van Johan Schmiehuizen in Hilversum, in diezelfde kerk is Wim Janssen ruim 30 jaar dirigent geweest.

De hulpbisschop van Roermond Mgr. E.J. de Jong en pastoor Henk Janssen uit Groesbeek hebben gelijk hun steun toegezegd.

De verschillende ontmoetingen in Panama en daarop volgende ontmoetingen in Nederland, kunnen gezien worden als uitdagingen van grote waarden om de activiteiten van onze Stichting extra in de belangstelling te stellen. Het enthousiasme waarmee de activiteiten van Roberto gepresenteerd worden liggen hieraan ten grondslag.

Vanaf 4 oktober tot 2 november a.s. komt Roberto, samen met zijn collega priester José Pinedo naar Holland, en zijn er een paar mogelijkheden om deze te ontmoeten, o.a. te weten:

  1. vrijdag 25 oktober 10.00 uur kunt u hen ontmoeten bij een viering in het Vier Kerkenhuis – Lopes Diaslaan 373 te Hilversum. na afloop van de viering kunt u onder het genot van een kopje koffie de beide heren ontmoeten.
  2. Op zaterdag 26 oktober 19.00uur zal er een viering zijn bij pastoor Henk Janssen in Groesbeek. Ook Mgr. de Jong zal na afloop van de viering aanwezig zijn om een ontmoeting te hebben.
    Ook hierbij bent u van harte uitgenodigd.
    Het adres is Parochie H.H. Cosmas en Damianus. Pannenstraat 1 Groesbeek.

Wij blijven continu een beroep doen op onze leden en sympathisanten om onze Stichting te ondersteunen en juist daardoor Roberto de mogelijkheden te bieden om zijn activiteiten in toenemende mate te blijven ontwikkelen.
Nogmaals en wellicht ten overvloede, kunt u ons bereiken:

E-mail voorzitt􏰂er: Wim Janssen
E-mail secretaris D. Martens

Uw gift􏰀en kunt u overmaken naar: NL07INGB0675623227 t.n.v. Sti􏰁chti􏰁ng Solidariteit Panama.

Categorieën: Nieuws